Kurban, Adak ve Akika

1.) Kurbanlık Seçimi

Kurban Bayramı öncesinde Türkiye’de ve yurt dışında kesim yapılacak ülkelerde, kurbanlık vasfı taşıyan hayvanlar Vuslat Derneği görevlileri tarafından özenle seçilir.

2.) Kesimhane Ve Kasap Seçimi

Yurt içinde ve yurt dışında kesimlerin yapılacağı yerlerde, kurban kesimlerinin sorunsuz ve İslâmi usullere uygun olarak yapılabileceği, kesimler için gerekli teknik altyapıya sahip ve Müslüman kasapların istihdam edildiği kesimhanelerle anlaşma yapılır. Kesimlerin dernek gözlemcilerinin denetiminde yapılması sağlanır.

3.) Gözetim Ve Denetim

Kesim esnasında tüm dini kurallara titizlikle riayet edilirken kurbanlar noter yetkilisi, din görevlisi, yerel makam yetkilisi ve Vuslat Derneği görevlileri gözetiminde bağışçıların isimleri tek tek okunarak, sırayla kesilir. Her bir büyük baş hayvan kesiminde ise 7 hisse sahibinin adı sırayla okunduktan sonra kesim gerçekleştirilir.

5.) Paketleme Ve Sevk

Kesim sonrası soğuk hava depolarında dinlendirilen  etler yağ ve sinirlerinden ayrılarak 5 kilogram kemiksiz et olarak paketlenir. Paketlenen etler, şoklanarak dondurulur ve kesim merkezlerinden dağıtımların yapılacağı merkezlere soğuk hava tertibatlı araçlarla gönderilir.

6.) Adrese Teslim Dağıtım

Dağıtım merkezlerine getirilen şoklanmış paketlerdeki kurban etleri, tarafımızdan hiç bekletilmeden önceden belirlenmiş medreselere ve ihtiyaç sahiplerinin adreslerine teslim edilir.

7.) Bilgilendirme

Yurt için ve yurt dışında yapılan kesimlerimiz derneğimiz personeli tarafından denetlenmekte ve tüm kesimler kayıt alınarak videoları kurban bayramından sonra bağışçılarımıza ulaştırılmaktadır.

KURBAN BAĞIŞIMI NASIL YAPABİLİRİM ?

Genel Merkez, Stantlar Ve Şubeler Yoluyla Bağış
Vuslat Derneği’nin İstanbul’daki Genel Merkezini veya şubelerini ziyaret ederek nakit bağışta bulunabilirsiniz.

Banka Yoluyla Bağış
Kurban bedelini tahsilat ekranlı bankalardan veya Vuslat Derneği hesap numaralarından yatırarak bağışınızı yapabilirsiniz. Bağışınızı yaparken mutlaka açıklama kısmında, isim, telefon bilgilerinizi yazarak “kurban” ibaresini de kullanmalısınız.

Online Bağış
Vuslat Derneği’nin online bağış sitesi www.vuslat.org.tr adresinden bulunan “Kurban Bağışı” sekmesini kullanarak kurban bağışı yapabilirsiniz.

Telefonla Bağış
0 212 659 28 80 numaralı telefonu arayarak Vuslat Derneği çağrı merkezine ulaşabilir, görevli personellerimizin yardımlarıyla kurban bağışınızı yapabilirsiniz.

PTT İle Bağış
Bankalara ulaşmanın güç olduğu bölgelerde geniş PTT şube ağı sayesinde 10297685 numaralı Vuslat Derneği hesabına kurban bağışınızı yapabilirsiniz.

KURBAN ONLARA BAYRAM OLSUN

Ademoğlu kurban kesme gününde Allah katında kan akıtmaktan daha sevimli bir amel işlememiştir. O kurban, kıyamet günü boynuzları, kılları ve tırnaklarıyla gelecektir. Kurbanın kanı yere düşmeden önce Allah katında hemen kabul olunur. Bu sebeple kestiğiniz kurbanlardan dolayı sıkıntı değil gönlünüz hoş olsun. (Hadis-i Şerif)

Adak, şükür ve akika kurbanlarınızın kesimlerini ERZURUM’da bulunan Adak Kesim Merkezimizde vekalet yoluyla yapmaktayız. Kesim işlemi gerçekleştikten sonra bağışçımıza sms veya telefon yoluyla bilgilendirme yapılmaktadır. Kesimlerden elde edilen etler derneğimizin daha önce tespit ettiği ihtiyaç sahiplerine dağıtılmakta ve aynı zamanda günlük 3.000 ihtiyaç sahibine yemek çıkarttığımız Aşevimizde değerlendirilmektedir.

1 yıl boyunca evine hiç et girmemiş ihtiyaç sahiplerine taze et ulaştırdık.

Kara kıta Afrika’da gerçekleştirilen Kurban organizasyonu kapsamında binlerce ihtiyaç sahibinin yanında olduk. Yüzyıllar boyunca Avrupalı büyük(!) devletler tarafından sömürülen, sonrasında açlık ve sefalet içerisinde kaderine terkedilen kara kıta Afrika’daki fakir halka desteklerinizle kesilen kurbanlar sayesinde taze et ulaştırdık. Çoğunlukla Uganda’nın Bendegiri bölgesinde kurban etlerini belirli düzen içerisinde önceden belirlenmiş olan ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık.

UNUTMAYIN!
Kurban bağışınızı nasıl yaparsanız yapın, mutlaka bir Vuslat Derneği yetkilisine sözlü veya yazılı vekâletinizi vermeyi unutmayın!

Şimdi Bağış Yap