2020 Ramazan Raporu

Bu Ramazan’da da iyiliğe ulaşan şefkat eliniz olmak için çalıştık

2020 Ramazan ayı boyunca 30 ülkede faaliyetlerimizi sürdürdük. Düzenlediğimiz iftarlar, kumanya yardımları, su kuyusu inşaatları, kurban kesimleri, zekat ve fitre yardımı dağıtımları, İdlib’de briket ev inşaatları vesilesiyle hayırseverler ve ihtiyaç sahipleri arasında sağlam köprüler kurmayı hedefledik.

Ramazan İnfografik

Ümmet Sofraları 30 ülkede mazlumlara kucak açtı

Ramazan ayı boyunca 30 ülkede iftar ve sahur sofraları kuruldu. Genellikle Afrika ve Asya’nın mazlum coğrafyalarından seçilen bu ülkeler yıl boyunca açlık, susuzluk, salgın hastalıklar, savaş, gıda yetersizliği gibi birçok sorunla mücadele ediyor. Gerçekleştirdiğimiz iftar ve sahurların yanında, kumanya paketi dağıtımları ile mazlum coğrafyalara destek olduk. İçerisinde temel gıda maddelerini bulunduran kumanya paketleri sayesinde, mazlum coğrafyaların gıda krizine bir nebze olsun çözüm sağlanmaya çalıştık.

Nijerya Ümmet Sofrası

Hali hazırda her sene devam eden Ümmet Sofraları iftar projemiz, bu sene yaşanan Covid-19 salgını nedeniyle daha da anlamlı idi. Dünya çapında krize neden olan salgın, zaten zor koşullarda yaşam mücadelesi veren coğrafyaları derinden etkiledi. Bizler de Ümmet Sofraları’nda mazlumlarla bir araya gelerek, kumanya dağıtımları yaparak salgının olumsuz izlerini silmeye çalıştık.

Salgına karşı omuz omuza

Salgından olumsuz etkilenen ülkelerden biri de ne yazık ki ülkemiz oldu. Çok sayıda vatandaşımız işlerini kaybederek, aileleri ile birlikte zor bir sürece girdiler. Hasta, bakıma muhtaç ve evlerinden çıkamayan yaşlı vatandaşlarımız zor zamanlar yaşadılar. Vuslat Derneği olarak bizler salgından olumsuz etkilenen her bir vatandaşımızın yardımına koşmak için hayırseverlerimiz ile birlikte yoğun bir çaba sarf ettik. Süreç boyunca zorlu şartlarda çalışmaya devam eden sağlık çalışanlarına, moral ve motivasyon sağlaması için meyve ikramı dağıtımları yaptık.

Devam eden bu zorlu süreci birlik içerisinde omuz omuza yeneceğimize şüphemiz yok.

Hafız Aile İftarı

Hafızlık talebeleri ve ailelerinin iftar sevinci

Ülkemizi de etkisi altına alan Covid-19 sebebiyle derneğimizde, medrese eğitimlerine ara verilerek uzaktan eğitim modeline geçildi. Ailelerinin yanında, evlerinden eğitimlerine devam eden hafızlık öğrencilerimize; Ramazan boyunca iftar yemekleri ulaştırdık. Yüzlerce hafızlık talebesi ve ailesinin faydalandığı iftar yardımlarına, hayırseverlerimiz de yoğun bir ilgiyle destek verdi

Zekat ve fitre yardımları ile Ramazan’ın bereketi paylaşıldı

Bu Ramazan’da da zekat ve fitre yardımları ile ihtiyaç sahipleri, yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşları, hafızlık ve ilim talebelerini sevindirdik.

İftar Kardeşliği Gazze

Yetimler unutulmadı

Derneğimizin yardım çalışmalarında önemli bir yere sahip olan yetimler, bu Ramazan’da da unutulmadı. Yüzlerce yetimin giyim ve gıda gibi ihtiyaçlarının karşılanması için çok sayıda hayırseverimiz destekte bulundu.

Su kuyuları umut olmaya devam ediyor

Ramazan’da kalıcı bir hayra vesile olmak isteyen hayırseverlerimizin tercihi su kuyusu inşa etmekten yana oldu. Derneğimiz Ramazan ayı boyunca hayırseverleri ile birlikte, yeni su kuyuları inşa ederek susuz coğrafyalara çare olmaya devam etti. İnşa edilen su kuyularına hayırseverlerin isimleri verildi.

Su Kuyusu Afrika

Ramazan boyunca kurbanlar da ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı

Derneğimiz tarafından hayırseverlerine vekaleten; İslami usullere uygun biçimde, hijyenik koşullar altında kesimi gerçekleştirilen adak, akika, şükür kurbanları ihtiyaç sahiplerine ve ilim talebelerinin sofralarına ulaştırıldı.

İdlib’in umudu briket evler

Bu Ramazan’da önem verdiğimiz bir diğer insanlık sorunu ise Savaş bölgeleri idi. Bu bölgelere düzenlediğimiz yardımlarımız ile şartların iyileştirilmesini hedefledik, savaştan etkilenen binlerce İdlibli için briket evler inşa etmeye devam ediyoruz. Ramazan ayı boyunca da inşaatlarına devam edilen briket evler, çadırdan daha sağlıklı ve güvenilir bir alternatif olma özelliği taşıyor.

Hayırlarla, güzellikler ve iyiliklerle tamamladığımız; birliğin ve kardeşliğin kıymetini bir kez daha pekiştirdiğimiz mübarek günlerin sonuna gelmenin hüznünü yaşasakta, yılın her gününü Ramazan ayındaymışız gibi iyiliklerle ihya etme gayretinde olacağımızı biliyoruz. Bizlere inanarak desteklerini esirgemeyen hayırseverlerimize, teşekkürlerimizi sunarız.