Sürdürülebilir Tarımsal Kalkınma Projesi (Afrika)

İç savaş, yoksulluk, temiz ve içilebilir suya erişememe gibi sorunların gölgesinde yaşam mücadelesi veren Afrikalı kardeşlerimiz, birçok temel insani ihtiyaçlarından mahrum bir şekilde hayatlarına devam ediyor. Onların ihtiyaçlarını sürdürülebilir bir şekilde karşılamak için yeni projemiz “Sürdürülebilir Tarımsal Kalkınma Projesi” ile kardeşlerimizin yanında olmaya gayret ediyoruz.

Sudan'da Güneşin Enerjisi, Su ile Toprağı Buluşturuyor!

Sudan’da 30 dönüm arazi üzerine konumlandırdığımız projemiz; güneş panelleri, şebekeli su kuyusu ve üretim yapılacak tarım alanını kapsıyor. Toplam 54 adet güneş paneli ile elde edilecek elektrik, şebekeli su kuyumuzun tarım alanının tamamına su ulaştırmasını sağlayacak.

Su Çözümleri çalışmalarımız kapsamında daha önce Sudan’da açtığımız 3 adet şebekeli su kuyusuna bir yenisini ekliyoruz. Bu kuyumuz, diğer açtığımız şebekeli su kuyuları gibi bölge halkına temiz ve içilebilir su imkânı sunmakla birlikte 30 dönümlük tarım arazisinin sulama ihtiyacını da sağlayacak.

Sürdürülebilir Tarım Projesi (Sudan)
Sürdürülebilir Tarım Projesi (Sudan)
30 Dönüm Tarım Arazisi İhtiyaç Sahipleri İçin Ekilecek

Şebekeli su kuyumuzun bulunduğu 30 dönümlük alan, Sudanlı ihtiyaç sahipleri için ekilecek. Bu alana ekilecek olan ağaç ve ekinlerden elde edilen hasat, Sudanlı ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. Bununla birlikte bölge halkı, hayvanlarını bu alanda otlatabilecek.

Sizlerin Destekleriyle;

Sudan’da faaliyete geçirmeyi hedeflediğimiz projemiz, sizlerin destekleriyle gerçekleşecek. Şebekeli su kuyumuzun şebeke sisteminin çalışması, ağaçların ve ekinlerin sulanması için ihtiyaç duyulan 54 adet güneş panelini sizlerin destekleriyle temin edeceğiz. Bir adet güneş paneli fiyatı 4.000 TL’dir. Bağışlarınızla bu hayırlı çalışmamızın faaliyete geçmesine destek olabilirsiniz.

Çad'ın Terfia Kasabasındaki Güneş Enerjili Su Kuyuları İhtiyaç Sahiplerini Su ile Buluşuyor

Çad'ın başkenti Encemine'ye yaklaşık 6-7 saatlik uzaklıkta bulunan 70.000 nüfuslu Terfia kasabası, Çad'daki temiz ve içilebilir suya erişimde ciddi problem yaşayan bölgelerin başında geliyor. Hayırsever bağışçılarımızın destekleriyle burada inşa ettiğimiz Hz. Osman Rûme Su Kuyusu, kasaba halkının su ihtiyacına cevap oluyor.

Şebeke sistemi ile inşa ettiğimiz su kuyumuz 20.000 litre depoya sahip. Güneş enerjisi sitemi ile elde edilen elektrik, kuyu depomuzun sürekli olarak dolu kalmasını sağlıyor. 10 çeşmeden oluşan Hz. Osman Rûme Su Kuyumuz, derin rezervi ve şebeke sistemi sayesinde ek bir sondaja gerek kalmadan civar bölgelerde aynı hat üzerinden yeni bir kuyu açılmasını da mümkün kılıyor.