Çeşmeli Su Kuyusu Nedir?

Asya ve Afrika bölgelerinde temiz ve içilebilir su ihtiyacını karşılamakta zorlanan kardeşlerimiz için belirli niteliklere sahip su kuyuları açıyoruz. Su Kuyusu çalışmalarımız; istek, ihtiyaç, bölge nüfusu ve arazi şartları gibi kriterlere göre, Su Çözümleri Projemiz kapsamında; Su Kuyusu, Çeşmeli Su Kuyusu, Şadırvan ve Şebekeli Su Kuyusu olarak gerçekleştiriliyor. Su Kuyusu çalışmalarımızdan olan Çeşmeli Su Kuyusu için belirlenen hisse bedeli ile bağışçılarımız, isimlerine özel bir çeşme edinebiliyor. Çeşmeli Su Kuyusu nedir, kaç çeşmeden oluşur, nerede açılır, kaç kişi bu kuyulardan istifade eder, maliyeti nedir, nasıl bağışta bulunulur; bu soruları cevaplayalım.

Çeşmeli Su Kuyusu, açılan bölgenin arazi şartlarına göre, temiz suya ulaşmak için 20 ila 100 metre derinliğe yapılan sondaj sonrası açılan ve 500 litrelik depoya sahip bir kuyudur. Bu depoda biriken su, inşa edilen tesisat sayesinde musluklara iletilir. Böylelikle kuyumuzun suyu çeşmelerden akar ve ihtiyaç sahibi halk temiz ve içilebilir suyu istekleri kadar çeşmelerden temin edebilir.

Çeşmeli Su Kuyusu Kaç Çeşmeden Oluşuyor?

Çeşmeli Su Kuyularımız 7 çeşmeden oluşmaktadır.

Çeşmeli Su Kuyusu Nerede Açılıyor?

Dünyada 1 milyara yakın insan, temiz ve içilebilir suya erişmekte zorluk yaşıyor. Muhtelif su raporlarına göre temiz ve içilebilir suya ulaşmakta güçlük çeken bölgelerin başında ise Asya ve Afrika geliyor. Bu sebeple Çeşmeli Su Kuyularımızı Asya ve Afrika bölgelerinde açıyoruz.

Mevlid Kandili Nedir ve Ne Zamandır?

Çeşmeli Su Kuyusundan Kaç Kişi Faydalanıyor?

Çeşmeli Su Kuyularımızı ihtiyaç sahiplerinin yoğun olduğu yerlerle birlikte medrese, cami, mescid gibi yapıların bulunduğu bölgelerde açmaya gayret gösteriyoruz. Bu sebeple, bölgedeki nüfusa oranla Çeşmeli Su Kuyularımıza erişim ve faydalanma miktarı farklılık gösterebiliyor. İnşa edilen Çeşmeli Su Kuyularımız, yakın ve uzak binlerce bölge insanının istifadesine sunuluyor.

Çeşmeli Su Kuyusunun Maliyeti Nedir?

Çeşmeli Su Kuyularımız, sondaj derinliği ve bölge arazi şartları gibi farklılıklar dolayısı ile Asya ve Afrika bölgelerinde maliyet farkı oluşturmaktadır. Arazi şartlarının verimliliği ve 20-50 metre kadar cüzi bir derinliğe sondaj sonrası temiz suya ulaşabilme imkânından ötürü Asya’da bir çeşme hisse bedeli 7.500 TL’dir. Afrika’da ise arazi şartlarındaki verimsizlik, temiz suya 60-100 metre sondaj sonrası ulaşabilme zorluğundan dolayı bir çeşme hisse bedeli 12.500 TL’yi bulmaktadır.

Çeşmeli Su Kuyusuna Nasıl Bağışta Bulunulur?

Çeşmeli Su Kuyusu çalışmalarımıza bağışta bulunmak için Genel Merkezimizi ziyaret edebilir yahut anlaşmalı olduğumuz bankalardan herhangi bir ücret ödemeden bağışınızı yapabilirsiniz. Online olarak bağışta bulunmak isterseniz sitemizin “Bağış Yap” sekmesini kullanabilirsiniz. 0212 659 28 80 numaralı hattımızı arayarak Vuslat Derneği iletişim merkezimize ulaşabilir, bağışlarınızı bu hattımız üzerinden de gerçekleştirebilirsiniz.